Ondersteuning van interim manager

meer resultaat met minder inspanning

Ondersteuning van interim manager

oktober 25, 2023 referentie 0

Naast dat ik zelf interim werk doe, ondersteun ik interim managers als er een stramien moet worden doorgrbroken. Zo ontving ik recent een mooie referentie van Jürgen Rau die ik twee keer mocht ondersteunen. Die deel ik natuurlijk graag.

Bij mijn eerste interim opdracht liep ik vast met mijn team. Het voelde alsof ik aan een dood paard trok. Welke afspraak je ook maakte, hoe je mensen ook direct aansprak, het werkte niet. Van een afstand zag het er allemaal positief uit, maar in de onderstroom gebeurde er erg veel. Ik maakte voor het eerst kennis met de term ‘kunstmatige harmonie’. Hoe los je dat op?

Marc kwam om te helpen. En als Marc komt, dan gebeurt er wat. Op zijn eigenzinnige wijze maakt hij contact met het team, weet te verbinden en het vertrouwen te winnen. Hij doorbreekt stramienen en weet ‘liefdevol’ te confronteren. Daarmee bereikte hij samen met mij en het team een positieve beweging die ik niet voor mogelijk had gehouden.
Inmiddels werk ik samen met Marc aan dit soort mooie trajecten en hierbij ervaar ik Marc als een prettige collega, die zonder (voor)oordelen en intuïtief te werk gaat en dat leidt altijd tot een verrassend resultaat.

Ben je interimmer en kan je wat hulp gebruiken om een iets te doorbreken? IK spar erg graag een keer met je over.

 

Marc Bekker
Team Inspirator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *