Referenties

De afgelopen jaren heb ik diverse teams mogen inspireren. Een paar recente voorbeelden heb ik hieronder opgenomen:

logo-agrifirm

Sinds eind 2015 ben ik via Blanchard als hoofdtrainer en coach werkzaam bij verschillende bedrijven binnen Agrifirm (Feed, BV, Oldambt, Plant, AIC). Ik train en coach op diverse lagen op leiderschap in de breedste zin van het woord en ben sparringpartner voor het management. Daarnaast coach ik enkele leidinggevenden persoonlijk en doe ik interventies binnen teams waar het stroef loopt.

Op mijn LinkedIn profiel vind je de referentie van Joke Mens, Manager Learning & Development bij de Agrifirm Group:

“Ik heb Marc leren kennen als een professionele en ervaren (leiderschaps) trainer die bij ons het Leadership programma heeft uitgerold, eerst als een van de trainers, maar al snel als hoofdtrainer voor dit programma bij de andere Agrifirm bedrijven.
Daarna is Marc door zijn inlevingsvermogen en doelgerichte aanpak gevraagd om coachingssessies te begeleiden op zowel persoonlijk als teamniveau. Marc heeft een goede band met de business en HR opgebouwd waardoor hij een preferred trainer/coach is geworden bij Agrifirm.
Marc confronteert op juiste wijze, is betrokken en krijgt het vertrouwen van medewerker en manager. Bovendien is Marc een fijn en plezierig mens om mee samen te werken.”

Ook vind je de referentie van Johan Stevens, de trainingsacteur waarmee ik samenwerkte bij Agrifirm (en die ik overigens ook zeer kan aanbevelen):

“Als trainingsacteur hoop ik altijd geïnspireerd te raken door de trainer. En dat lukte Marc heel goed, met zijn tip aan de leidinggevenden in de training: ga naast je medewerker staan en wissel beelden uit. Leg deze naast elkaar. Hoe ziet hij de werkelijk, zijn functioneren, en hoe ziet jij dat? Vanaf daar kun je een helder gesprek voeren, zeker als de beelden helemaal niet overeenkomen. En je kunt er als leidinggevende ook naast zitten.’ Ik was als acteur geraakt door de gelijkwaardigheid die hier uit spreekt. En de laserscherpe helderheid.”

Sinds eind 2015 ondersteun ik de directie en het management van Root bij het verder ontwikkelen van hun bedrijf. Ik richt me daarin met name op “de menskant”. In die tijd heeft de directie een grote stap gemaakt van “Echelon BV” – zoals het bedrijf heette bij aanvang van de opdracht – naar het huidige “Root ISP”.  De energie binnen het bedrijf is merkbaar aan het veranderen en stroomt weer.

Op mijn LinkedIn profiel vind je de referentie van Peter Spekreijse, CEO en Eigenaar bij Root ISP BV:

“Marc begeleidt ons bedrijf Root en mij persoonlijk al enige tijd. Hij stelt je in staat om het beste uit jezelf en het bedrijf te halen. Dat doet hij op een dusdanige manier dat het je eigen ideeën zijn die je verder brengen. Vooral Marc’s manier om frustratie om te zetten in een positieve insteek vind bij mij waardering. Ik heb echt het gevoel dat Marc ons in staat stelt om de rem er af te krijgen.”

logo-gemeente-oosterhout

In de gemeente Oosterhout zijn twee zwembaden gesloten en is Recreatieoord De Warande uitgebreid. Het personeel – inclusief leidinggevenden – zijn op deze locatie samengevoegd. Nadat was gebleken dat dit niet naar tevredenheid werkte, mocht ik aan de slag gaan met het vormen tot één team. Het leiderschap werd daarbij ook stevig onder handen genomen.
In de opdracht hebben we aandacht besteed aan de veranderingen die de reorganisatie betekent voor het leiderschap en de leiders. Er bleek toch wel veel meer veranderd te zijn dan was ingeschat. Deze opdracht heb ik afgerond in september 2016.

Op mijn LinkedIn profiel vind je de referentie van Hans Nouwens, Unitleider Sportbedrijf Oosterhout:

“Marc Bekker heeft met het management gewerkt om van het Team een eenheid te creëren. Er is gewerkt aan onderlinge communicatie en heeft bij gedragen dat het Team ook elkaar van eerlijke feedback voorziet. Hij heeft ons bewust gemaakt van de mogelijke leiderschap stijlen welke wij momenteel veel gebruiken en welke beter zou passen bij bepaalde situaties. Kortom veel geleerd.”

Ook mijn opdrachtgever, Ronald van der Heijden, Afdelingsmanager Samenleving & Stadsbeheer bij de Gemeente Oosterhout heeft een referentie op LinkedIn geschreven:

“Marc heeft de afgelopen maanden naar volle tevredenheid een coachingstraject binnen het gemeentelijk Sportbedrijf voor zijn rekening genomen. Zijn sterk analytisch vermogen icm met scherpe no-nonsens interventies hebben gemaakt dat de juiste onderwerpen op een veilige en juiste manier aangepakt konden worden.”

logo-iveco-schouten

Fred Schouten riep mijn hulp in met de volgende vraag:
We werken allemaal veel, maar soms in verschillende richtingen met als resultaat dat we (te) weinig vooruit komen. We vallen elkaar vaker af dan dat we elkaar ondersteunen.
Op basis hiervan heb ik een inventarisatie gemaakt binnen het gehele MT en gepresenteerd. Dit resulteerde in het project “WIJ VAN SCHOUTEN”.
In eerste instantie heb ik gewerkt aan onderling vertrouwen (openheid, eerlijkheid en duidelijkheid). Hierbij is afscheid genomen van een teamlid en heb ik enkele anderen in de zijlijn individueel gecoacht. Daarnaast hebben we een nieuwe indeling gemaakt van de bestuursorganen en duidelijke afspraken gemaakt over verantwoordelijkheden en bevoegdheden. In de maanden daarna ben ik parttime betrokken gebleven bij verschillende overleggen en heb mensen op regelmatige basis persoonlijk gesproken en naar elkaar dingen laten uitspreken.
In januari 2015 hebben we het traject afgesloten en in juni tijdens een terugkomdag (peilstoksessie) geëvalueerd. De hoofdconclusie luidt dat het project “WIJ VAN SCHOUTEN” is geslaagd en dat het MT op een open manier werkt aan dezelfde doelen. Kritiek wordt als opbouwend ervaren (in plaats van voorheen als aanval) en alles “loopt veel soepeler”.
Ik blijf als troubleshooter verbonden aan Schouten

Op mijn LinkedIn profiel vind je de referentie van Robin Verdaasdonk, Directeur bij Schouten Utrecht BV:

“Ik heb Marc leren kennen als een uiterst integer persoon. Marc is in staat om iemand in zijn eigen handelen een helder inzicht geven. Dit doet hij door de welbekende spiegel voor te houden. Dit doet hij op een plezierige – en directe manier zonder het doel uit het oog te verliezen. Hierbij geeft hij niet op tot de kern bereikt is. Er zijn een aantal kernwaarde welke bij Marc mijn inziens echt van toepassing zijn: direct, integer, professioneel, oprecht en helder.”

Naast deze relatief grote opdrachten heb ik ook kortere en minder ingrijpende trajecten.  Dat maakt ze echter niet minder interessant. Voor mij is ieder traject uniek en maatwerk.

Heb je het gevoel dat jij of jouw team ook wel wat inspiratie kan gebruiken? Ik maak graag een keer kennis om dat met je te bespreken.

 

Marc Bekker | Team Inspirator