blog

Hoe manage je verandering?

Reorganiseren is tegenwoordig meer regel dan uitzondering. De gevleugelde uitspraak “verandering is de enige constante” is meer dan ooit een waarheid als een koe. Hoeveel kennis heb jij dan als leidinggevende van het managen van die verandering? Weet je hoe je een team, afdeling of bedrijf door in die onzekere tijd heen leidt. En hoe je jezelf door die verandering heen leidt – je bent zelf immers ook maar mens.

“Hoe manage je verandering?” verder lezen

Harvard methode van onderhandelen (training)

Een onderhandelingscursus voor teamleiders? Dat heeft toch meer met verkopen te maken? Klopt. En toch ook weer niet. Een team leiden heeft namelijk veel te maken met belangen bij elkaar brengen. Enerzijds de persoonlijke belangen van alle teamleden en anderzijds het gezamenlijke teambelang. En daar sluit de Harvard Methode van Onderhandelen uitstekend bij aan.

“Harvard methode van onderhandelen (training)” verder lezen

Team- en leiderschap-coaches gezocht voor samenwerking

Ik zoek team- en leiderschap-coaches voor samenwerking.

Waarom dit initiatief? Omdat ik veel zzp-ers in een spagaat zie komen. Zij zijn inhoudelijk goed in hun vak; de inhoud. Maar alles wat erbij komt kijken om zelfstandig te zijn, dat wordt vaak ervaren als een last. Zo is het ook bij mij.

Een van de zaken die als last wordt ervaren, is de marktbewerking; hoe presenteer en verkoop je jezelf. Naast tijd ontbreekt het veel ZZP-ers aan kennis op dat vlak. Gelukkig heb ik daar zelf wel kennis van en ervaring mee. Maar… de focus ligt ook bij mij veelal op de klussen. Recent heb ik de keuze gemaakt om de focus op marktbewerking te leggen. En waarom zou ik dat alleen voor mezelf doen? Zo werd het idee van teamcoaches.nl geboren.

Ben je een goede coach, maar heb je behoefte om samen de markt te bewerken (en nog een aantal zaken meer)? Kijk snel op teamcoaches.nl! Spreek ik je binnenkort?

 

Marc Bekker | Team Inspirator

Welk type leider ben jij?

Leiders heb je in veel soorten en maten. In veel typeringen en in veel kleuren. In dit artikel maak ik een verdeling in rode, gele, groene en blauwe leiders. En laat ik je weten welke type leider het beste is. Benieuwd welke kleur jij bent? Lees dan snel verder..

bron: DISC-Factor

“Welk type leider ben jij?” verder lezen

Goed voorbeeld doet goed volgen

En slecht voorbeeld doet slecht volgen. En net als vertrouwen te voet komt en te paard gaat, worden slechte voorbeelden ook relatief makkelijk gevolgd. Werk aan de winkel voor de leiders dus.

“Goed voorbeeld doet goed volgen” verder lezen

Social navigation & teamwork

Ik ben altijd bezig met verbetering en ontwikkeling en heb een associatief brein. En dat  kan best leuk zijn. Zo legde mijn brein deze week de link tussen de social navigation app “WAZE” en teamwork. Ik zal die met je delen, ook dat is “social”.

 

“Social navigation & teamwork” verder lezen

de sprinter en de marathonloper

In dit artikel gebruik ik de sprinter en marathonloper als beeldspraak voor verschillende visies op leiderschap. Wat gebeurt er als deze twee met elkaar gaan hardlopen? Beide zijn immers hardlopers. En toch hebben ze een totaal verschillende visie op de aanpak naar overwinning. Kunnen zij wel samen hardlopen? En wat zou daarvoor nodig zijn?

 

“de sprinter en de marathonloper” verder lezen

Bouwlagen van een effectief team

Sommige teams lijken alles aan te kunnen, terwijl andere teams keihard werken en steeds maar niet vooruit lijken te komen. Het lijkt in die teams wel gasgeven met de handrem erop. Er is iets “onzichtbaars” dat de vooruitgang remt.

lencioni-boek

 

“Bouwlagen van een effectief team” verder lezen

Trainingen hebben geen lange termijn effect

Hoe herkenbaar is dit? Je gaat naar een training en komt enthousiast terug. Je weet het zeker: vanaf vandaag ga je het anders doen. Je hebt gave dingen geleerd en die ga je in de praktijk toepassen. Hoe anders hangt de vlag er een half jaar later bij.. Van de enthousiaste initiatieven zijn de meeste gesneuveld. In dit artikel analyseer ik hoe dat komt én hoe het anders kan!

“Trainingen hebben geen lange termijn effect” verder lezen

Valse start en oud zeer

Stel je voor dat je een valse start maakt bij je nieuwe werkgever. Er gebeurt bij aanvang iets dat een heel slechte indruk op je maakt. In hoeverre heeft dat invloed op “hoe je in de wedstrijd staat”? Kan je op enig moment weer met een schone lei verder? Of blijft het jouw kijk op de gebeurtenissen beïnvloeden?

“Valse start en oud zeer” verder lezen